Historie

Het ontstaan van de Valken !

 

BC de Valken is in september 1982 opgericht als onderdeel van Sportvereniging ‘De Valken’ in Valkenburg waar diverse indoorsporten onder vielen. Op de eerste speelavond was een demonstratie georganiseerd om nieuwe leden te laten zien wat er met shuttle allemaal mogelijk is.

Binnen een mum van tijd waren er zowel bij de jeugd als bij de volwassenen een groot aantal nieuwe leden bij gekomen, al snel ontstond er een wachtlijst om lid te worden van BC de Valken omdat zowel de speelavonden op maandag en op donderdag vol waren. Het werd op die avonden zelfs zo druk dat er een oplossing gevonden moest worden om iedereen even veel mogelijkheden op speelminuten te geven. Het originele fluitsignaal elke 20 minuten zorgde voor veel chaos in de vorm van dringen bij het speelbord om weer een plekje te claimen op een van de 6 velden.

De oplossing is gevonden in de vorm van een nieuw speelbord met verspringende speeltijden per veld en kunststof naamplaatjes welke in het bord konden worden ingeschoven. Deze manier van tijdverdeling hanteren we nog steeds!