Tips & Tricks

Vind je sommige technieken nog lastig om onder de knie te krijgen? Maak dan gebruik van onderstaande filmpjes, deze kunnen je wellicht helpen om bepaalde technieken beter te begrijpen. Uiteindelijk kan je het natuurlijk proberen om in de praktijk te brengen tijdens wedstrijden op de speelavonden. Wij wensen je in elk geval veel succes (en kijkplezier natuurlijk!) 


Diepe Service

Badminton begint met een goede service. Natuurlijk kan je daar op oefenen tijdens het vrij spelen of tijdens trainingen, maar je kan ook dit filmpje waarin de Diepe Service wordt uitgelegd bestuderen en dit de volgende keer proberen tijdens het spelen. Alvast heel veel succes !!!


Korte Service

Badminton begint met een goede service. Natuurlijk kan je daar op oefenen tijdens het vrij spelen of tijdens trainingen, maar je kan ook dit filmpje waarin de Korte Service wordt uitgelegd bestuderen en dit de volgende keer proberen tijdens het spelen (heel handig tijdens het dubbelen). Alvast heel veel succes !!!


Clear 

Om van de achterkant van het veld naar de andere achterkant van het veld te slaan heb je niet persé veel kracht nodig. Wat wel helpt, is een goede techniek, op deze manier voorkom je de kans op schouderklachten. In dit filmpje worden 5 tips gegeven om een goede clear te spelen. Probeer deze de volgende keer niet allemaal tegelijk uit, maar doe dit stap voor stap (tip 6). Succes !!


Drop

Wil je graag een korte shuttle over het net heen spelen en vind je dit nog lastig, kijk dan goed naar dit filmpje en probeer dit de volgende keer uit tijdens het spelen. Hier komt ook een beetje gevoel bij kijken. Oefen ook vooral met hoe hard je de shuttle raakt. Succes!!


Netdrop

Vind jij het ook zo irritant dat je tegenstander kort aan het net altijd die shuttles zo kort over het net krijgt. Misschien helpt dit filmpje jou om dit de volgende keer ook te doen. Het gaat hier vooral om de kracht (of juist het ontbreken daarvan) die je gebruikt bij het raken van de shuttle. 


Smash

Dit is waarschijnlijk voor vele hetgeen wat je snel wil leren. Mijn advies is om dit voor later te bewaren. Hiermee pas te beginnen als je de Clear onder de knie hebt. Want ook voor deze slag geldt dat het een zware belasting is voor je schouder wanneer je hier niet de juiste techniek voor gebruikt. Maar wat ze hier zeggen klopt wel.... oefenen oefenen oefenen!!

 


Als we dit kunnen....

zien we elkaar waarschijnlijk op de olympische spelen en tijdens wereldbekers !!