Verwachte winst Valken 1 valt in het water!

Het is zaterdag 18 november en de uitwedstrijd tegen LUSV staat op het programma. Het is een tegenstander uit het onderste deel van de poule, dit mag dus geen probleem worden! We moeten spelen in het universitair sportcentrum, goed te fietsen dus.

Het weerbericht geeft zoals we de laatste weken gewend zijn grote kans op regen. We stellen de beslissing om te fietsen dan ook uit tot vlak voor vertrek. Met een vertrektijd van 8.40 uur is dit een van de vroegere wedstrijden op de kalender en wanneer blijkt dat het tegen de tijd van vertrek relatief droog blijft wordt het besluit genomen, we gaan fietsen! Lisette heeft liever garantie dat ze droog thuis komt en neemt de auto.

Geheel droog komen de fietsers (Rik, Anjo en Erwin) aan bij de sporthal om dit varkentje eens even te wassen! Met de mededeling dat we de beschikking hebben over één vaste baan en één wisselbaan weten we dat deze wedstrijd weleens wat langer kan gaan duren dan gebruikelijk.

Rik en Erwin bijten het spits af en hoewel we met Rik deze wedstrijd weer het nodige aanvallend geweld in de gelederen hebben wordt de herendubbel in 2 sets verloren. Het blijkt dat de tegenstander gebruik heeft gemaakt van een invaller welke is ingevlogen vanuit Denemarken en het team in elk geval niet slechter maakt. Dat blijkt ook wanneer Erwin in de enkel 2 keer met 21-7 van het veld wordt gestuurd en Rik en Anjo de gemengd dubbel ook niet weten te winnen.

Rik moest alles geven in zijn enkel maar helaas was dit niet genoeg om de tegenstander te verschalken. Zoals we inmiddels van onze dames gewend zijn winnen zij relatief eenvoudig de damesdubbel. De single van Anjo begon wat stroef maar na een gouden tip walst ze over haar tegenstander heen. Lisette speelt ook een relatief eenvoudige singel aangezien ze niet de gebruikelijke 3 sets nodig heeft.

Wie goed leest weet dan dat de stand inmiddels 4-3 in het voordeel van de tegenstander is. De gemengd dubbel van Lisette en Erwin begint. De eerste set schieten Lisette en Erwin uit de startblokken maar komt te tegenstander goed terug, wel wordt deze set met 20-22 gewonnen door De Valken. De tweede set zijn we het helemaal kwijt, of heeft de tegenstander het vuur gevonden, het is maar net hoe je het wil lezen. De tweede set wordt in elk geval verloren met 21-12. De derde set schommelt heen en weer en komen De Valken terug van een 19-17 achterstand en winnen met 19-21!

Eindstand 4-4!

Tijd om de regenbroeken aan te trekken en zeiknat thuis te komen, behalve Lisette die komt droog thuis aan!