Eerste wedstrijd/ routeverslag Valken 1

Donderdag 14 september stond de eerste wedstrijd gepland voor Valken 1. Ik hoor je al denken, donderdag 14 september dan is het toch Mart? Dan kun je toch alleen maar meedoen met ringsteken of polonaise doen in de Biertrom?

Dat klopt ook. De wedstrijd was verzet en heel toevallig konden wij ook in Alphen terecht op donderdag.

 

Maar is dat wel zo verstandig om te doen als Valkenburger?
Zweet je dan geen alcohol na 2 minuten achter een shuttle rennen? Ben je dan niet overal een stap te laat? Ook dat is weleens gebeurt ja. Maar na vorig jaar lang te hebben meegespeeld voor het kampioenschap, en net niet gehaald, willen we nu meer.


Daarom moet ook onder moeilijke omstandigheden gepresteerd kunnen worden! En die moeilijke omstandigheden beginnen al met de rit naar Alphen. We vertrekken te laat uit Rijnsburg naar Katwijk. Maar goed de bob heeft nooit haast en raakt ook niet onder de indruk van een paar minuutjes te laat vertrekken. Toevallig is de rit van Katwijk naar ’t Duyfrak veel sneller en worden met rustig rijden toch weer vele minuten ingehaald.

 

Eenmaal de laatste persoon ook gevonden te hebben in Valkenburg vertrekken we naar onze eerste wedstrijd. Rijd de bob ook nog eens verkeerd want ja de oprit naar de N206 is al zeker een jaar verandert. De bonus is dat we nu ook een mooi stukje van Valkenburg gezien en ook nog even 15km per uur gereden hebben om een laatste blik te werpen op de oude verkeerstoren van het oude  vliegveld.

 

De bob besloot toen ook nog eens om niet de N206 te volgen maar heerlijk via de Willem de Zwijgerlaan – Hoogmade – Woubrugge richting Alphen te rijden. Het helpt natuurlijk niet als je het geluid van google maps uitzet en bij geen geluid lekker rechtdoor te rijden.

Het team kwam door deze mooie rit langs het vliegveld en de landelijke route geheel ontspannen aan op precies 2 minuten voor de officiële start. De gemoedstoestand van het team is ook af te zien in de uitslag. Aan de wedstrijd willen wij ook niet teveel woorden vuil maken. Het waren vooral hele vriendelijke tegenstanders waar wij gezellig een shuttle mee gespeeld hebben.


Wil je toch weten wat de exacte uitslag was?
Oké vooruit: