In de spotlight!

Om de website wat meer leven in te blazen en de leden van de vereniging wat beter te leren kennen willen we vanaf nu regelmatig iemand uit de vereniging in het zonnetje zetten. De gene die mag aftrappen is dan ook niet zomaar iemand.

Deze persoon draait al wat jaren mee en gaat zich vanaf komend seizoen zelfs mengen in het bestuur. Graag willen we deze topper ‘Rients Lesmeister’ wat beter leren kennen, dus we hebben hem wat vragen gesteld:

 

Vertel eens: wie ben je en wat zijn je hobby’s?

Ik ben Rients Lesmeister, 58 jaar, geboren in Amsterdam. Ik ben getrouwd met Jacoline de Mooij. We wonen sinds 2014 in Valkenburg, waar zij geboren is. Ik werk sinds 1984 bij De Telegraaf als data-analist, waar ik het management voorzie van adviezen en inzichten die met de consumentenmarkt te maken hebben. In m'n vrije tijd mag ik graag koken, zowel de standaard Hollandse kost als leuke specialiteiten. Ik badminton erg graag en ben sinds kort af en toe padel aan het proberen. Sinds 2021 de eerste stappen gezet richting golf, maar dat is nog best lastig.

 

Hoe ben je bij BC de Valken terecht gekomen? En ben je al lang lid? Heb je nog een speciale taak in de vereniging en zo ja, wat houdt die taak dan in?

Vanaf 2015 aan het badmintonvirus geraakt door Peter de Haas, die er vervolgens zelf helaas mee moest stoppen. Afgelopen jaren een aantal keer de kascontrolecommissie vertegenwoordigd en nu de uitdaging aangegaan om het penningmeesterschap over te nemen. Tenslotte wil ook ik een steentje bijdragen om de club draaiende te houden, altijd maar aan de zijlijn staan en anderen het werk laten doen vind ik niks.

 

Wat zijn jouw badmintonspecialiteiten?
Ik denk dat m'n smash het beste wapen is. Tegelijk probeer ik op m'n drops te verbeteren ter afwisseling en verrassing. Verder lukt het steeds beter om een korte service vlak over het net te geven.

Waarom is BC de Valken zo leuk?
Ik ben vanaf dag 1 op de club onder de indruk hoe toegankelijk een ieder is. Je wordt meteen gestimuleerd om mee te doen, of je nu beginner bent of gevorderd, iedereen en alles kan zich hier thuis voelen en dat vind ik oprecht bewonderenswaardig te noemen, dat gaat zeker niet altijd zo bij verenigingen.

 

Wat zijn jouw doelen/ambities voor de aankomende tijd?
Op badmintonvlak is dat vooral het verbeteren van m'n backhand, dat blijft een zwak punt. Ik hoop daar eigenlijk een paar keer als het wat rustiger is wat mee te kunnen oefenen met iemand die het me dan goed kan uitleggen en voordoen. Dus meteen een oproep voor een "leraar/lerares" om dat af en toe even een kwartier/half uur te doen.

Heb je nog een leuke badminton anekdote?

Dat is op zich wel grappig, want ik wist tot gisteren niet iets, maar gisteravond is het me eindelijk voor de eerste keer gelukt om m'n single-partij te winnen in competitie-verband. Niet echt een verhaal, maar wel trots.

Is er nog meer dat je graag kwijt wilt?

Ik hoop de komende jaren naast het penningmeesterschap ook verder mee te denken aan zaken die leuk/goed zijn voor de club. Bijvoorbeeld clubcompetitie, maar hoe vul je dat praktisch en leuk in, ontwikkeling van jeugd naar senior, oftewel hoe binden we de opkomende jeugd nog beter aan de vereniging, maar ook hoe krijgen we meer leden naar de jaarvergadering, want de opkomst is toch wel erg laag steeds. En hoe komen we aan sponsors, broodnodig voor het voortbestaan van de club.
En tenslotte hoop ik vooral nog vele avonden gezellig met iedereen een shuttle te mogen slaan, want dat vind ik ook prachtig om te zien bij onze vereniging, je kan gewoon tot op hogere leeftijd mee blijven doen, mits je lijf het toelaat uiteraard.