Team 1 ook dit jaar weer ontsnapt!

De Najaarscompetitie zit er weer op dus was het voor team 1 tijd voor de jaarlijkse escaperoom. Het is 30 januari, nog even een datum prikken en we kunnen beginnen "23 maart, kan iedereen dan?". Dat blijkt te kunnen. Zo die staat (tenminste... ). Een week voor we zouden ontsnappen appt Peter "Ik heb een foutje gemaakt"

"ik heb op 24 maart geboekt" maar Peter laat zich niet kennen en komt vrijwel direct met een alternatief in Vlaardingen. Of iedereen wel snel wil laten weten of we akkoord zijn dan kan deze geboekt worden. Anjo twijfelt en wil meer informatie, deze escaperoom schijnt vrij eng te zijn (maar, zo weet Anjo, deze groep kan alle uitdagingen aan). "Vooruit dan maar, maar ik ga nergens alleen naartoe" en de escaperoom is geboekt!

 

Het is zo ver, het is 23 maart. De escaperoom start om 11.00 uur, onderweg geven Anjo en Lisette aan dat ze hebben gedroomd over deze enge escaperoom. We zijn op tijd 10.50 uur rijden we het parkeerterrein op om precies te zijn. De zon schijnt, het regent, het hagelt, het weer weet niet wat ie wil maar uiteindelijk worden we opgehaald door.... (ik ben zijn naam even kwijt, ik noem hem Dave) Dave! Dave heeft te horen gekregen dat wij interesse hebben om het bedrijventerrein te kopen en laat ons het terrein zien. We mogen ook zelf even binnen kijken en krijgen een toegangscode. Van het verhaal dat het er een paar gruwelijke moorden hebben plaatsgevonden moeten we ons maar niets aantrekken!

 

Eenmaal de code ingevoerd te hebben begint de ellende, we moeten een trap af maar beneden is het pikkedonker.

In de kelder moeten we op zoek naar een code bijna op de tast vinden we onze weg, zo donker is het. Peter en Lisette gaan voorop, Anjo en Erwin volgen. op de achtergrond horen we honden blaffen, een lekkende kraan en een geluid wat zou kunnen lijken op naderende voetstappen. Na wat lijkt eindeloos op zoek te zijn geweest naar de code hebben we deze uiteindelijk gevonden.

 

Via een trap omhoog komen we weer buiten maar ontsnapt zijn we nog niet, we moeten met de brandtrap omhoog en komen in het hol van de leeuw! Wederom zien we geen hand voor ogen en gaan op zoek naar de volgende puzzel.

 

Maar dan, een geluid rinkelende kettingen en een zware adem! We moet verstoppen! Peter, Anjo en Lisette nemen de benen en pakken een trap naar boven. Erwin kiest eieren voor zijn geld en verstopt zich onder een bureau, er loopt iemand vlak langs zijn verstopplek maar het zijn onbekende benen! hij verdwijnt en Erwin hoort "Waar is Erwin, waar is Erwin?". "Hier ben ik" roept Erwin en de groep is weer compleet. Weer horen we de kettingen en dit keer wordt Peter gevonden en gegrepen. Peter wordt in een kast gestopt en moet worden bevrijdt. Vervolgens is ook Lisette aan de beurt  maar we krijgen haar deur niet open (deze bleek later gewoon te klemmen, wat een afgang).

 

De volgende ruimte volgt en de volgende en na een doolhof waar we ook achterna worden gezeten komen we bij het eindspel. We zijn ontsnapt! Het is gelukt! Anjo heeft iedereen geknepen en gegrepen Peter en Lisette waren onverschrokken en waren geen moment bang (Peter heeft nog een schrikmoment gehad, maar dat mag geen naam hebben). En Erwin zegt dat hij het spel meespeelde en zich daarom verstopte. 

 

Hoe dan ook, wat een toppers weer. Na deze ontsnapping hadden we flink honger en hebben we bij lunch café de Pitstop nog lekker wat gegeten. 

 

Volgend jaar weer een? ik denk het wel!